SILTRON CALCIO FLOW
Ασβέστιο (CaO) .................................….. 30,0% w/v
Πυκνότητα: 1,40 gr/cc pH: 7-8
Το SILTRON CALCIO FLOW ενδείκνυται ως ενισχυτικό των φυτικών ιστών για εφαρμογή στο φύλλωμα ή/και στη ρίζα, σκοπός του οποίου είναι να αυξήσει την ανοχή της καλλιέργειας, να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής του καρπού και να αυξήσει την αντοχή του φυτού και του καρπού σε σωματικές βλάβες που προκαλούνται από τριβή, χειρισμό κ.λπ.
Αυξάνει την παραγωγικότητα και την ποιότητα των καλλιεργειών.
Αυξάνει την αντίσταση του εδάφους στην αιολική και υδάτινη διάβρωση.
Αυξάνει την αντοχή των φυτών στην ξηρασία.
Προωθεί τον αποικισμό από συμβιωτικούς μικροοργανισμούς (βακτήρια και μύκητες).
Μειώνει την έκπλυση Φωσφόρου, Αζώτου και Καλίου σε γεωργικές εκτάσεις.
Αυξάνει την αντοχή των φυτών στην αλατότητα.
Καθιστά τα φυτά περισότερο ανθεκτικά σε αβιοτικούς παράγοντες.
Αποκαθιστά περιοχές που έχουν μολυνθεί από βαρέα μέταλλα και υδρογονάνθρακες.
Αποτελεί μέρος της δομής των τριχωμάτων.
Καλλιέργεια |
Δόση |
Στάδιο Εφαρμογών |
Αποτέλεσμα |
Μηλιά, Αχλαδιά |
200-600 ml/100L |
3-4 εφαρμογές όταν η διάμετρος του καρπού 2.5cm και επανάληψη κάθε 10 μέρες |
Έλεγχος της πικρής κιλήδωσης (pitter bit) |
900 ml/100L |
Απο τον Δεκέμβριο κάθε 10-15 μέρες μέχρι την έκπτυξη τλων οφθαλμών |
||
130-140 ml/100L (2400ppm Ca) |
Μετά την συγκομήδή και πρίν την πτώση των φύλλων |
||
Σταφύλια (επιτραπέζια και οινοποιήσιμα) |
200-500 ml/100L |
1-2 εφαρμογές πρίν την άνθηση |
Ενύσχηση της ταξιανθίας του βότρυ |
200-600 ml/100L |
3 εφαρμογές όταν το μούρο 4-5 mm, επαναλάβετε κάθε 5 με 7 ημέρες, σε μείγμα με γιββερελικό οξύ |
Βελτιώστε τη δομή και την υγεία του κυτταρικού τοιχώματος, σε ποικιλίες που είναι επιρρεπείς σε σχίσιμο, προσθέστε σε δόση 1,5 kg/ha για βελτίωση της ελαστικότητας και της αντοχής στο σχίσιμο |
|
Δαμασκηνιά, Ροδακινιά |
200-600 ml/100L |
2-3 εφαρμογές μετά την άνθηση κατά την τήξη των καρπών |
Βελτίωση της δομής του κυτταρικού τοιχώματος |
2-3 εφαρμογές 4 και 2 εβδομάδες πριν τη συγκομιδή |
Βελτίωση της αντοχής του καρπού |
||
Κερασιά |
200-600 ml/100L |
2-3 εφαρμογές μετά την άνθηση κατά την τήξη των καρπών |
Βελτίωση της δομής του κυτταρικού τοιχώματος |
2-3 εφαρμογές κατά τον μεταχρωματισμό του καρπού και επανάληψημετά 10 μέρες |
Σκληρότητα καρπού και αποφυγή σχίσιματος και σκασίματος |
||
Ακτινίδια, Μάγκο |
200-600 ml/100L |
3-4 εφαρμογές κατά την ανάπτυξη των καρπών και 60 μέρες πριν την συγκομηδή κάθε 15 μέρες |
Για σφριγηλότητα των καρπών |
Εσπεριδοειδή |
200-600 ml/100L |
2-3 εφαρμογές μετά την καρπόδεση κάθε 10 μέρες |
Αποφυγή σχίσιματος και σκασίματος |
Σμέουρα, Βατόμουρα |
200-600 ml/100L |
3-4 εφαρμογές μετά την καρπόδεση κατά την ανάπτυξη των καρπών κάθε 7-10 μέρες |
Σκληρότητα και αντοχή του καρπού μετά την συγκομηδή |
Φράουλα |
200-300 ml/100L |
3-4 εφαρμογές κατά την ανάπτυξη των καρπών εώς την συγκομηδή |
Σκληρότητα και αντοχή του καρπού μετά την συγκομηδή |
Τομάτα, Πιπεριά |
200-350 ml/100L |
5-6 εφαρμογές από την εμφάνηση της πρώτης ταξιανθίας |
Σύσφιξη του καρπού και πρόληψη της ξηρής κορυφής (Blossom rot) |
Αγγούρι, Πεπόνι, Καρπούζι |
200-300 ml/100L |
2 εφαρμογές κατά την ανάπτυξη των καρπών εώς την συγκομηδή |
Πρόληψη της ξηρής κορυφής (Blossom rot) |
Μαρούλι, Λάχανο |
200-300 ml/100L |
2 εφαρμογές 30 και 15 ημέρες πριν την συγκομηδή |
Αντοχή στην αφυδάτωση και στην περιφεριακή κιλήδωση των φύλλων (Tip Burn) |
Σέλινο |
200-300 ml/100L |
5-6 εφαρμογές κάθε 15 μέρες αρχής όταν η φυτική μάζα είναι στο 25% |
Πρόληψη της Μαύρης καρδιάς (Black heart) |
Technical Sheet
msds