SORBCA (Ασβέστιο & Βόριο)
Λίπασμα ΕΚ
Διάλυμα Ασβεστίου (Ca) και Βορίου (B)
Σύνθεση:
Ασβεστίο (CaO) υδατοδιαλυτό .................................... 9% w/w
Βόριο (B) υδατοδιαλυτό .............................................. 0.8% w/w
Το Βόριο διεγείρει την επιμήκυνση του σωλήνα γύρης, επιτρέποντας τη γονιμοποίηση, ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, επιταχύνοντας έτσι τον αναπαραγωγικό κύκλο, ευνοεί την ομοιογένεια στον καρπό και αυξηση της καρποφορίας.
Το ασβέστιο βοηθά στην γρήγορη αφομοιώση των ελεύθερων αμινοξέων, χουμικών οξέων, μπεταϊνων, υδατάνθρακων, βιταμίνών και πολλών άλλων συστατικών, χρήσιμα για το μεταβολισμό των φυτών. Έχει θεμελιώδη ρόλο στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων. Το ασβέστιο συμμετέχει επίσης στον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της κολλοειδής κατάστασης στο πρωτόπλασμα, ενεργώντας - σε αντίθεση με το κάλιο - στις διαδικασίες που ρυθμίζουν την εφίδρωση και την ισορροπία του νερού, ευνοώντας την συστολή του πλάσματος και τη μείωση της απορροφητικότητας του νερού. Είναι απαραίτητο για τη διαίρεση των κυττάρων. Εισέρχεται ως συστατικό ένζυμο μαλτάσης και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μεριστωμάτων. Απαιτήται σε μεγάλες ποσότητες από το φυτό κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της γύρης.
Το SorbCa αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βορίου, ειδικά όπου είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η ενσωμάτωση νιτρικών αλάτων (δεν περιέχει νιτρικά και χλώριο). Η εφαρμογή του συνιστάται προληπτικά και θεραπευτικά στις ελλείψεις ασβεστίου σε φυλλώδη λαχανικά. κηπευτικά, κονδυλώδη φυτά, οπωροφόρα δέντρα, πιπεριές και άλλες καλλιέργειες όπως καπνός, άμπελος, ηλίανθος, βαμβάκι και καλαμπόκι.
Με την προσθήκη SorbCa αποφεύγουμε μη παρασιτικές ασθένειες όπως, Πικρή κιλήδωση (Μήλα) bitter-pit (apple tree), Ξηρή Κορυφή (Τομάτα, Πιπεριά) blossonen- rot (vegetables of fruit), Περιφερειακό Κάψιμο (Μαρούλι, Λάχανο, Κρεμμύδι, Σέλινο) tip-burn (vegetables of leaf and strawberry), Σκίσιμο Καρπού (Κεράσια, Δαμάσκηνα) cracking (cherry-tree and plumtree).
Καλλιέργεις | Οδηγίες χρήσης | Δοσολογία |
Μηλιά | 3 εως 5 εφαρμογές από τις αρχές ιουνίου έως την συγκομιδή | 100 -300 ml / 100L |
Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά, Βερυκοκιά, Κερασιά, Δαμασκηνιά) | προληπτικά διαφυλλικά μετά το δέσιμο και επανάληψη ανά 15 μέρες | 100 -300 ml / 100L |
Κηπευτικά (Τοματά, Πατάτα, Φράουλα κλπ.) | 3 εως 5 εφαρμογές από το δέσιμο των καρπών ή τον σχηματισμό των κονδύλων και επανάληψη ανά 15 μέρες | 100 -300 ml / 100L |
Αμπέλι | 2 εως 3 εφαρμογές μετά το δέσιμο, στο κλείσιμο της σταφυλής, και στο γυάλισμα | 100 -300 ml / 100L |
Φυλώδη Λαχανικά | Διαφυλλική εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από την το κλείσιμο των γραμμών | 100 -300 ml / 100L |
Οι δόσεις αναφέρονται σε 100 λίτρα νερού ανά στρεμμα. Σε υδρολίπανση κατά τις ίδιες φάσεις ή όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται |
1 - 2 L / στρ |
Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε 1 κιλό νιτρικού ασβεστίου, θα πρέπει να εφαρμοστούν 200ml SorBCA.
Μπορεί να συνδυαστεί με ιχνοστοιχεία, οργανικά προϊόντα και αμινοξέα.
Δεν συνδιάζεται με χουμικά οξέα και προϊόντα αλκαλικού pH.
Technical Sheet
msds