CALCIPLUS (Ασβέστιο και Μαγνήσιο)
Λίπασμα ΕΚ
Διάλυμα Ασβεστίου (Ca) & Μαγνησίου (Mg)
Σύνθεση:
Ασβέστιο (CaO) υδατοδιαλυτό ….......................... 10% w/w
Μαγνήσιο (MgO) υδατοδιαλυτό …........................ 1.7% w/w
Το ασβέστιο βοηθά στην γρήγορη αφομοίωση των ελεύθερων αμινοξέων, χουμικών οξέων, βεταϊνων, υδατανθράκων, βιταμινών και πολλών άλλων συστατικών, χρήσιμα για το μεταβολισμό των φυτών. Το ασβέστιο έχει θεμελιώδη ρόλο στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων. Το ασβέστιο συμμετέχει επίσης στον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της κολλοειδής κατάστασης στο πρωτόπλασμα, ενεργώντας - σε αντίθεση με το κάλιο - στις διαδικασίες που ρυθμίζουν την εφίδρωση και την ισορροπία του νερού, ευνοώντας την συστολή του πλάσματος και τη μείωση της απορροφητικότητας του νερού. Είναι απαραίτητο για τη διαίρεση των κυττάρων. Εισέρχεται ως συστατικό ένζυμο μαλτάσης και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μεριστωμάτων. Απαιτείται σε μεγάλες ποσότητες από το φυτό κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της γύρης.
Το μαγνήσιο συμμετέχει στην κινητικότητα και την κυκλοφορία εντός του φυτού στοιχείων και ουσιών όπως: ταχέως αφομοιώσιμα ελεύθερα αμινοξέα, χουμικά οξέα, βεταϊνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, χρήσιμα για το μεταβολισμό στα φυτά. Το μαγνήσιο είναι ένα θεμελιώδες συστατικό της χλωροφύλλης με σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανάπτυξη των φυτών, παίρνει μέρος στην απορρόφηση του αζώτου, στην σύνθεση χλωροφύλλης και στο σχηματισμό των πηκτινών και υδατανθράκων.
Το Calci-Plus είναι μια φυσική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, με το ασβέστιο και μαγνήσιο συμπλοκοποιημένο, με αποτέλεσμα την γρήγορη απορρόφηση και μετακίνηση των στοιχείων αυτών στο φυτό. Με το Calci-Plus αποφεύγουμε διάφορες φυσιολογικές ασθένειες που υποφέρουν οι καλλιέργειες όπως Πικρή κηλίδωση – pitter bit (Μήλα), Ξηρή κορυφή - blossom end rot (Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Κολοκύθι), Περιφεριακό κάψιμο – tip burn (Μαρούλι, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μπρόκολο, Φράουλα), Μάυρη καρδιά - black heart (Σέλινο, Αντίδι), Σχίσιμο καρπού - cracking (Κεράσια, Δαμάσκηνα).
Η εφαρμογή του συστήνεται για την πρόληψη και τη θεραπεία ανεπάρκειας ασβεστίου σε φύλλα ή καρπούς λαχανικών, κονδυλώδη φυτά, οπωροφόρα δέντρα, ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες όπως καπνό, αμπέλι, ηλίανθο, βαμβάκι και καλαμπόκι.
Καλλιέργεις | Οδηγίες χρήσης | Δοσολογία |
Μηλιά, Αχλαδιά | 3 εως 4 εφαρμογές από τις αρχές ιουνίου έως την συγκομιδή | 200 -400 ml / 100L |
Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά, Βερυκοκιά, Κερασιά, Δαμασκηνιά) | μετά το δέσιμο και επανάληψη ανά 15 μέρες προληπτικά | 200 -400 ml / 100L |
Τοματά, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Κολοκύθι | 3 εως 4 εφαρμογές από το δέσιμο των καρπών και επανάληψη ανά 15 μέρες | 200 -400 ml / 100L |
Μαρούλι, Λάχανο, Κουνουπίδι, Μπρόκολο | εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από το κλείσιμο των γραμμών | 200 -400 ml / 100L |
Πατάτα | 3 εως 4 εφαρμογές από τον σχηματισμό των κονδύλων και επανάληψη ανά 15 μέρες | 200 -400 ml / 100L |
Σέλινο, Αντίδι | εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από το κλείσιμο των γραμμών | 200 -400 ml / 100L |
Φράουλα | εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από το κλείσιμο των γραμμών | 200 -400 ml / 100L |
Αμπέλι | 2 εως 3 εφαρμογές μετά το δέσιμο, στο κλείσιμο της σταφυλής, και στο γυάλισμα | 200 -400 ml / 100L |
Ελιές | 2 εως 3 εφαρμογές μετά το δέσιμο | 200 -400 ml / 100L |
Βαμβάκι, Καλαμπόκι | Διαφυλλική εφαρμογή στα 7-8 αληθινά φύλλα και επανάληψη πριν από την το κλείσιμο των γραμμών | 200 -400 ml / 100L |
Σε υδρολίπανση κατά τις ίδιες φάσεις ή όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται | 0,5 - 1,5 L / στρ | |
*Οι δόσεις αναφέρονται σε 100 λίτρα νερού ανά στρεμμα. |
Μπορεί να συνδυαστεί με ιχνοστοιχεία, οργανικά προϊόντα και αμινοξέα.
Δεν συνδιάζεται με χουμικά οξέα και προϊόντα αλκαλικού pH.
Technical Sheet
msds