CALCIO (Ασβέστιο)
Λίπασμα ΕΚ
Διάλυμα Ασβεστίου (Ca)
Σύνθεση:
Ασβέστιο υδατοδιαλυτό ....................................... 15% w/v
Το ασβέστιο βοηθά στην γρήγορη αφομοίωση των ελεύθερων αμινοξέων, χουμικών οξέων, βεταϊνων, υδατανθράκων, βιταμινών και πολλών άλλων συστατικών, χρήσιμα για το μεταβολισμό των φυτών.
Το ασβέστιο έχει θεμελιώδη ρόλο στην εξουδετέρωση των οργανικών οξέων. Το ασβέστιο συμμετέχει επίσης στον μεταβολισμό, τη ρύθμιση της κολλοειδής κατάστασης στο πρωτόπλασμα, ενεργώντας - σε αντίθεση με το κάλιο - στις διαδικασίες που ρυθμίζουν την εφίδρωση και την ισορροπία του νερού, ευνοώντας την συστολή του πλάσματος και τη μείωση της απορροφητικότητας του νερού. Είναι απαραίτητο για τη διαίρεση των κυττάρων. Εισέρχεται ως συστατικό ένζυμο μαλτάσης και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των μεριστωμάτων. Απαιτείται σε μεγάλες ποσότητες από το φυτό κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της γύρης.
Το CALCIO είναι μια δραστική πηγή ασβεστίου για τις καλλιέργειες, χάρη στο συμπλοκοποιημένο ασβέστιο, το οποίο απορροφάται και μετακινείτε εύκολα μέσα στο φυτό.
Με το CALCIO αποφεύγουμε διάφορα προβλήματα που υποφέρουν από τις καλλιέργειες όπως το bitter-pit (Πικρή κηλίδωση - Μηλιά), blossonen- rot (Ξηρή Κορυφή - Τομάτα, Πιπεριά), tip-burn (Περιφερειακό Κάψιμο - Μαρούλι, Λάχανο, Κρεμμύδι, Σέλινο), cracking (Σκίσιμο Καρπού - Κεράσια, Δαμάσκηνα) και επιπλέον τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καλλιέργειας. Δεν περιέχει χλώριο και θειικά άλατα.
Η χρήση του συνιστάται για την πρόληψη και θεραπεία τροφοπενίας ασβεστίου σε φυλλώδη λαχανικά, κηπευτικά, κονδυλώδη φυτά, οπωροφόρα δέντρα, ελιά και σε άλλες καλλιέργειες όπως καπνός, αμπέλι, ηλίανθος, βαμβάκι και καλαμπόκι.
Καλλιέργεια | Εφαρμογή | Δόση |
Μηλοειδή | Στην πτώση των πετάλων, όταν ο καρπός έχει μέγεθος 10mm και κάθε 10 ημέρες εώς την συγκομιδή | 200-400 ml/100L |
Πυρηνόκαρπα | Μετά το δέσιμο των καρπών, και 2-3 εφαρμογές κατά την ανάπτυξη των καρπών | 200-400 ml/100L |
Εσπεριδοειδή | Όταν η διαμετρος του καρπού είναι 2-3cm και 2 επαναλήψεις ανα 14 ημέρες | 200-400 ml/100L |
Αμπέλι | Μετά τον σχηματισμό της ράγας 3 εφαρμογές ανά 10 ημέρες | 200-400 ml/100L |
Ακτινίδιο | Μετά τον σχηματισμό του καρπού 2-3 εφαρμογές | 200-400 ml/100L |
Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα | Από το πρώτο δέσιμο των καρπών και επανάληψη ανά 15 μέρες | 200-400 ml/100L |
Πατάτα | Στην έναρξη της κονδυλοποίησης και 2-3 επαναλήψεις ανα 15 ημέρες | 200-400 ml/100L |
Μαρούλι, Σπανάκι, Σέλινο κ.α. | Στα μέσα της ανάπτυξης και επανάληψη 2-3 εφαρμογές ανα 15 ημέρες | 200-400 ml/100L |
Κρεμμύδι | Κατά τον σχηματισμό του βολβού και επανάληψη ανά 15 ημέρες | 200-400 ml/100L |
Καρότο | Όταν το ύψος 15 cm | 200-400 ml/100L |
Technical Sheet
msds