Η εταιρεία AFOI LEFA OE || LEFASAGRI δραστηριοποιείται στις εισαγωγές λιπασμάτων, ειδικών προϊόντων θρέψης, βιοδραστικών σκευασμάτων, βιοδιεγερτών για διάφορες καλλιέργειες , και στην διακίνηση ωφέλιμων εντόμων. Η σύγχρονη θρέψη των φυτών απαιτεί καινοτόμα σκευάσματα, υψηλή επιστημονική κατάρτηση και βιώσιμες πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον.

FUNBAC (equisetum)

Περιγραφή

Εκχύλισμα αλογοουράς (equisetum arvenses) ………. 100% w/v

Το FunBac περιέχει Equisetum arvense, γνωστό και ως «αλογοουρά», είναι ένα θαμνώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Equisetaceae και το βρίσκουμε εύκολα σε όλη την Ευρώπη. Αναπτύσσεται φυσικά σε εύκρατες ζώνες του βόρειου ημισφαιρίου και σε υγρά μέρη δίπλα σε ρεύματα νερού. Το equisetum arvense είναι από καιρό γνωστό στη Βιολογική και Βιοδυναμική γεωργία, έχοντας προληπτική και ευεργητική δράση στα φυτά. Τα στείρα στελέχη έχουν το μεγαλύτερο φαρμακευτικό και γεωργικό ενδιαφέρον γιατί περιέχουν πυρίτιο που βοηθά στην ενίσχυση των ιστών των φυτικών κυττάρων. Είναι εγκεκριμένο σε κηπευτικά, οπωροφόρα δέντρα, κόκκινα φρούτα (μούρα), αμπέλια και η αποτελεσματικότητά του έχει αποδειχθεί στην πρόληψη και τον έλεγχο των παραπάνω καλλιεργειών. Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται στην διεγερτική του δράση στους αμυντικούς μηχανισμούς των φυτών χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικό πυρίτιο (συνδεδεμένο με πρωτεΐνες) και άλατα πλούσια σε Κάλιο και Μαγνήσιο, μαζί με σαπωνοειδή, φλαβονοειδή και τανίνες (εκουισετονίνη).

Η εφαρμογή του πυριτίου έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τις αρνητικές επιπτώσεις πολλών αβιοτικών καταπονήσεων, όπως η αλατότητα, η ζέστη, το κρύο, η ακτινοβολία UV-B, τα βαρέα μέταλλα και οι μηχανικές καταπονήσεις. Ενισχύει τα κυτταρικά τοιχώματα στο φυτό και περιορίζει τις επεμβάσεις με συνθετικά χημικά προϊόντα, μειώνοντας το επίπεδο τοξικής περιεκτικότητας σε καλλιέργειες.

Δόσεις και Εφαρμογές:

Καλλιέργεια Στάδιο εφαρμογής Δόση (ml/100L νερό)
Μηλιά, Ροδακινιά 2 με 7 εφαρμογές από στάδιο BBCH 53 εώς BBCH 67 200 ml/100L
Αμπέλι 2 με 6  εφαρμογές από στάδιο BBCH 10  εώς BBCH 57 200-400 ml/100L
Αγγουριά 2 εφαρμογές από στάδιο BBCH 19  εώς BBCH 49 200-400 ml/100L
Τομάτα 2 εφαρμογές από στάδιο BBCH 51  εώς BBCH 59 200-400 ml/100L
Φράουλα, Βατόμουρο 4  με 8  εφαρμογές από στάδιο BBCH 1  εώς BBCH 89 270-540 ml/100L
Πατάτα 4  με 8  εφαρμογές από στάδιο BBCH 1  εώς BBCH 9 270-540 ml/100L


2  fert fert

Technical Sheet
msds

Προϊόντα Θρέψης Λιπάσματα Βιοδραστικά Ωφέλιμα έντομα

Προϊόντα Θρέψης Λιπάσματα Βιοδραστικά Ωφέλιμα έντομα

Η σύγχρονη γεωργική πρακτική απαιτεί λιπάσματα, ειδικά βοηθήματα και προϊόντα θρέψης και ωφέλιμους μικρο - μακρο- οργανισμούς

Λιπάσματα

Εξειδικευμένα υδατοδιαλυτά Λιπάσματα για εντατικές καλλιέργειες και υδροπονία, φιλικά στο περιβάλλον

Βιολογικά Σκευάσματα

Παρέχουμε ειδικά προϊόντα θρέψης, βιολογικά, ιδανικά για όλες τις καλλιέργειες

Ωφέλιμα Έντομα

Swirskii Mip, Nessidiocoris Mip, Andersoni, Orius, κα ωφέλιμα έντομα καθώς και Βομβίνοι για επικονίαση

Βιοδραστικά Σκευάσματα

Βιοδραστικά σκευάσματα που εφαρμόζοται σε φυτά με στόχο τη βελτίωση της θρεπτικής απόδοσης, της ανοχής στο αβιοτικό στρες και στην αύξηση της απόδοσης και βελτίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών